אישור עקרוני למשכנתא הוא מסמך אשר מפרט את תנאי המשכנתא, המסלולים שמרכיבים אותה והריביות שלה. באופן כללי, ההמלצה היא לא לדחות לרגע האחרון את הביקור בבנק ולוודא מראש כי הבנק אכן מוכן להעניק את המשכנתא הנחוצה לך.
רוצה ליצור את תמהיל המשכנתא הנכון ביותר עבורך? רוצה לשלם ריביות נמוכות אשר יחסכו לך כ – 50,000 ₪ עד 150,000 ₪ בממוצע? – זה בדיוק הזמן לפנות ליועץ משכנתאות מוסמך אשר יוכל ללוות, לייעץ ולתרום מהידע המקצועי שלו. לקבלת ייעוץ ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3911454 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהו אישור עקרוני למשכנתא?
לפני שחותמים על הסכם קניית הדירה, פותחים שמפניות או שולחים פרחים, חשוב לבדוק שהבנק באמת מוכן לממן את עסקת המקרקעין שעומדת לפניך. אישור עקרוני למשכנתא היא הדרך שלך להבטיח כי ההון העצמי שלך, יספיק לרכישת הדירה הרצויה.
לצערנו, כבר ראינו בעבר מקרים בהם זוגות צעירים היו בטוחים שהם יקבלו את המשכנתא הרצויה, חתמו על הסכם המכר בצורה פזיזה, אך מספר ימים לאחר החתימה גילו שאין להם את היכולות לממן את העסקה – במקרים מסוג זה, בני הזוג נדרשו לגייס הון ממקורות אחרים (בני משפחה, חברים וכדומה) או לבטל את העסקה ולשלם את הפיצוי שהוסכם ונכתב בהסכם המכר (לרוב, פיצוי גבוה של 10% משווי העסקה).
איך מבקשים אישור עקרוני למשכנתא?
על מנת לקבל אישור עקרוני למשכנתא, כל מה שצריך לעשות הוא לשוחח או להגיע פיזית לבנק. באופן כללי, מומלץ לקבל מספר הצעות ממספר בנקים, כך שניתן יהיה לבצע השוואת ריביות, להתמקח ולהוזיל את העלות הכללית של המשכנתא.
על מנת להגן על כספי הבנק, טרם קבלת האישור העקרוני למשכנתא, נציגי המשכנתאות של הבנק יהיו מעוניינים לקבל מסמכים ופרטים מזהים אשר יאפשרו להם לנתח את היכולות הכלכליות של נוטל המשכנתא. בין הפרטים שנציגי הבנק ידרשו ניתן למצוא:
- פרטים מזהים – נציג הבנק יהיה מעוניין לזהות בצורה מלאה את האדם שעומד לפניו. לשם כך, הנציג יבקש תעודת זהות מלאה אשר מכילה את שם האדם, תאריך הלידה, הכתובת וכדומה.
- פרטים פיננסיים – נציג הבנק יהיה מעוניין לקבל כמה שיותר פרטים פיננסיים על יכולותיו הכלכליות של האדם שעומד לפניו. בין הפרטים ניתן למצוא חשבון הבנק, מקום העבודה, שכר נטו, תפקיד, ותק, השכלה וכדומה.
- פרטי הנכס המבוקש לרכישה – נציג הבנק יהיה מעוניין לקבל את פרטי הנכס המבוקש לרכישה (כתובת, גוש/חלקה, מטרים, מספר חדרים וכדומה).
לאחר הגשת הבקשה, נציגי הבנק יוכלו לבחון את הפרטים ולאשר או לדחות את הבקשה למשכנתא. במקרים בהם הבקשה נדחית, ניתן לגשת לבנקים אחרים או להגיע לאותו סניף על מנת להשלים חוסרים או לשכנע את נציגי הבנק ביכולות הכלכליות של נוטל המשכנתא.